Wie ben ik?

Mijn naam Cornelis Bouwman, ik ben 30 jaar en woon in Boazum, een klein dorpje in zuidwest Friesland.
Na mijn opleiding MBO-4 Middenkader Engineering, richting Werktuigbouwkunde op de ROC Friese Poort in Sneek te hebben afgerond,
ben ik nu werkzaam als tekenaar/werkvoorbereider bij Ruiter Machinefabriek BV in Sneek.
Mijn hobby's zijn fotografie met daarnaast uiteraard mijn grote passie voor de ballonvaart en alles wat daarbij komt kijken.

Mijn passie voor de ballonvaart begon toen ik een jaar of 4 was. Als klein jongetje ging ik voor het eerst met mijn oom en tante naar de Friese Ballonfeesten in Joure voor een optreden van Bassie & Adriaan (een bekend artiestenduo) tijdens de kindermiddag in de grote feesttent.
Na afloop van het optreden bleven we wachten tot de luchtballonnen zouden opstijgen. Het opstijgen van de vele luchtballonnen was een prachtig spektakel en dit trok meteen mijn interesse. Vanaf dat moment kreeg ik het zogenoemde ballonvaart virus te pakken. Dit heeft mij echter nooit meer losgelaten en sindsdien bezoeken we jaarlijks diverse ballonfestivals in Nederland, Duitsland en België en daarnaast ben ik ook al diverse jaren actief als crewlid bij diverse ballonteams.

Na een ontmoeting met een Duitse modelballonvaarder tijdens de Friese Ballonfeesten in 2009, raakte ik geïnteresseerd in de hobby modelballonvaren en bij toeval kocht ik twee jaar later een modelballonmand in aanbouw, compleet met branders en gasflessen. Met advies van een ervaren modelballonvaarder werd het mandje verder afgemaakt en mijn eerste tweedehands modelballon werd aangeschaft tijdens ons bezoek aan het ballonfestival in Warstein, Duitsland. En zo had ik ook al snel mijn eigen radiografische bestuurbare modelballon compleet. Inmiddels bestaat mijn ballonvloot uit verschillende modelballonnen waarmee ik regelmatig deelneem aan verschillende ballonfestivals.

 

Crew nodig?

Naast het modelballonvaren ben ik ook al diverse jaren actief als crewlid bij passagiersvaarten en ballonfestivals. Ik ben in het bezit van een autorijbewijs (B) en aanhanger rijbewijs (BE) en heb ruime ervaring met het crewen bij luchtballonnen in diverse vormen en maten. Sinds het voorjaar van 2012 ben ik actief als crewlid bij diverse ballonteams in Joure en omgeving, en daarnaast ben ik ook met enige regelmaat actief bij ballonteams uit binnen- en buitenland tijdens verschillende ballonfestivals.

Wanneer u crew nodig heeft voor uw ballonvaart in Friesland of omgeving kunt u altijd even contact opnemen. Bel gerust, stuur een mail via de contactpagina of klik hier. Ik probeer e-mails altijd zo spoedig mogelijk te beantwoorden!